Lackkonservering

Ceramic Ultra

Textil- & Läderskydd

Glasbehandling

Fälgbehandling

Solfilm / Foliering & Dekaler

Helrekond

Däckskifte / Däckförvaring

Luktsanering / Klädseltvätt

Plasti Dip

Lackering / Bucklor

Övrigt

Övrigt

Strålkastarrenovering

Fler och fler bilar underkänns på bilbesiktningen på grund av dåliga stråkastare. Ofta beror detta på att plasten har oxiderats, repats eller blivit matt av andra orsaker. Detta ger en försämrad ljusbild och är därför även en säkerhetsrisk.

En matt strålkastare kan ibland poleras upp med vanligt polermedel. På så sätt förbättras ytan kortsiktigt. Detta ger ingen hållbarhet utan ytan kommer snart att vara lika matt som den var tidigare.

Med vår behandling slipas den dåliga ytan ned med slippapper och poleras sedan upp så att plasten åter blir helt klar. Därefter appliceras ett nytt ytskydd som skyddar plasten mot nedmattning. Skyddet är viktigt för hållbarheten. Det räcker alltså inte att bara polera stråkastaren för att få ett hållbart resultat.

Handtvätt

En smutsig bil binder fukt och föroreningar och rostar därför till exempel lättare än en bil som hålls ren. Det är därför viktigt att tvätta bilen regelbundet.

En handtvätt är i de flesta fall det skonsammaste sättet att tvätta bilen som dessutom säkerställer att alla ytor blir rena. Vi använder svamp och högtryckstvätt och anpassar kemikalierna efter bilens behov. Standard är att vi använder ett milt bilschampo. Om det behövs använder vi i första hand alkalisk avfettning. Finns det tjära på bilen används en petroleumbaserad avfettning.

Tvätt & städning

Det löpande underhållet av bilen gör att den blir behagligare att vistas i och säkerställer att den inte åldras i förtid.

Bilen tvättas utvändigt antingen genom handtvätt eller i modern maskintvätt. Interiört städas bilen genom att kupén dammsugs, fönstren putsas och paneler torkas av. Självklart rengör vi även gummimattor och bilens dörrkanter.

Underredsbehandling

En rostskyddsbehandling borde vara en självklarhet på varje bil för att bevara bilens värde och upprätthålla krocksäkerheten. Klimatet i våra nordiska länder ställer höga krav på bilens rostskydd och det är stor variation på vilket skydd olika bilmärken har. I princip alla bilmärken behöver en kompletterande rostskyddsbehandling förr eller senare. Garantierna som biltillverkarna lämnar är oftast inte mycket värda när rosten väl kommer.

Vid en underredsbehandling rengörs och skyddas de mest utsatta delarna på bilen. Varje bilmärke har sina svagheter och det är då viktigt att just dessa skyddas. Vi har sprutschema på alla bilmodeller och följer detta från punkt efter punkt för att resultatet ska bli ett optimalt skydd.

De delar som rostskyddas är till exempel bottenplatta, hjulhus, hålrum i dörrar och balkar. Kom gärna in till oss och rosttesta din bil!

Copyright © FCB Recond AB, 2018